Valitse sivu

Lämpimästi tervetuloa. Omana itsenäsi.

Meillä ei ole studiolla asiakaspalvelua – sen sijaan löydät kaiken tarvittavan tiedon tältä sivulta. Lisäksi voit olla yhteydessä sähköpostitse info@joyo.fi.

Käytännön asiaa – näin meille saavutaan.

Haluan tulla ilmaiselle kokeilutunnille! Miten toimin?

Mahtavaa, tervetuloa! Seuraa ohjeita tällä sivulla.

Miten maksan liikuntaedulla?

Smartum ja ePassi ovat maksutapoina verkkokaupassamme! Mikäli haluat maksaa fyysisillä seteleillä, ota yhteyttä info@joyo.fi

Voinko ostaa lahjakortin?

Kyllä! Ota yhteyttä info@joyo.fi

Onko studion lähellä parkkipaikkoja?

Studion edessä on muutama parkkipaikka.

Miten saavun Joyolle julkisilla?

Metrolla: jää Siilitien pysäkillä, lähde ovista oikealle ja käänny T-risteyksessä vasemmalle Sahaajankadulle, niin studio tulee pian vasemmalla vastaan.

Bussilla: nro 500 tulee ihan studion oven eteen, pysäkin nimi on Muuntajankatu.

Mitä tarvitsen tunnille mukaani?
  • Mukavat, joustavat vaatteet. Meiltä löytyy pukuhuoneet naisille ja miehille, joissa vaatteiden vaihto onnistuu.
  • Vesipullon
  • Oman joogamaton – meiltä voit myös halutessasi ostaa tai lainata sellaisen – lainamattoja löytyy muutama.

Pelisäännöt – näin varaat ja perut paikkasi.

Miten varaan tunnin?

Oletko tulossa ensimmäistä kertaa? Seuraa tämän sivun ohjeita!

Ilmaisen kokeilutunnin jälkeen toimi seuraavasti:

1. Tee tili tai kirjaudu sisään verkkokauppaamme Oma tili -sivulla.

2. Osta mieluisa joogakortti verkkokaupastamme

3. Varaa mieluinen tunti ajanvarausjärjestelmästä. 

En pääsekään - miten perun ilmoittautumisen?

Varausten hallinta onnistuu Oma tili -sivulla.

Peruminen onnistuu kaksi tuntia ennen tunnin alkua. Sen jälkeen peruminen ei ole mahdollista. Peruuttamattomista varauksista veloitamme 10 euron maksun.

Myöhästyin tunnilta.

Studion ulko-ovi menee lukkoon tunnin alkaessa. Emme valitettavasti voi ottaa tunnille osallistujia alkamisajan jälkeen. Myöhästymisistä veloitetaan peruuttamattoman tunnin maksu, 10 euroa.

Jos mietit, onko jooga sun juttu.

Mitä jooga on?

Jooga on liikuntamuoto, joka yhdistää kehonhuoltoon mielen harjoittelun. Se on myös antiikin Intiassa syntynyt kokoelma harjoituksia, joiden päämäärä on valaistuminen.

Länsimaalainen jooganharrastaja usein lisää liikkuvuutta, kehonhallintaa ja syvien lihasten aktivaatiota joogamatollaan, samalla treenaten hyvinvointia lisääviä hengitys- ja meditaatiotekniikoita. 

Toiset taas tykkäävät tämän lisäksi etsiä syvempää merkitystä ja elämänkatsomusta uppoutuen joogan filosofiaan, mantroihin, kiinalaiseen lääketieteeseen, ayurvedaan, chakroihin, pranateoriaan ja veda -teksteihin. 

Me Joyolla keskitymme tuohon ensimmäisenä mainittuun – meidän tunneilla ei syvennytä perinteiseen joogafilosofiaan, energiavirtoihin tai mantroihin. Puhumme hermostosta, hengityksestä, läsnäolosta ja mielen taidoista. Ohjaajillamme on kuitenkin peruskoulutuksen ja oman kiinnostuksenkin myötä paljon tietoa perinteisestä jogoafilosofiasta – nykäise hihasta, jos mielessä on kysyttävää!

Onko jooga uskonto?

Jooga alunperin on syntynyt Intiassa 4000-5000 vuotta sitten ja se on saanut paljon vaikutteita hindulaisuudesta. Joogaa sinällään ei kuitenkaan luokitella uskonnoksi – ehkä ennemminkin elämänkatsomukseksi.

Me joyolaiset tarjoamme modernia joogaa – tuomme joogan viisaudet nykyihmisen arkeen ohjaten käytännönläheisesti ja keskittyen tarjoamaan liikuntamuotoa, joka sisältää myös hengitys-, rentoutumis- ja meditaatiotekniikoita. Kunnioitamme joogan perinteitä ja haluamme jakaa joogan oppeja ymmärrettävässä ja helposti lähestyttävässä muodossa!

Olen tosi jäykkä. Sopiiko jooga minulle?

Jooga on liikkuvuusharjoittelua parhaimmillaan – jooga siis on kankeammalle kaverille mitä mainioin laji. Liikkuvuuden lisääminen onnistuu optimaalisimmin osallistuessasi monipuolisesti erilaisille tunneille – välillä rentoutuen staattisissa venytyksissä Venyin-tunnille, välillä virtaavassa liikkeessä dynaamisilla venytyksillä Flow-tunneilla.

Ja ymmärrämme toki, että alaspäinkatsovassa koirassa ähkiminen samalla, kun takareidet huutaa hoosiannaa ei ole aina niin kivaa ja mukavaa. Ensinnäkin hatunnosto, että rohkeasti ja päättäväisesti silti tulet tunneille ja toiseksi, kerro toki ohjaajalle, jos toivot vähän jeesiä, hän voi antaa vinkkejä miten liikkeistä saa helposti lähestyttävempiä.

Olen täysi sohvaperuna. Sopiiko jooga minulle?

Jooga on siitä huippu laji, että se antaa tilaa kehon kuuntelulle ja auttaa rakentamaan parempaa suhtautumista liikuntaan – jooga on siis mitä mainioin laji myös liikuntaharrastusta aloittelevalle!

Joogasta on tosi hyvä lähteä liikkeelle myös siksi, että se opettaa kehonhallintaa ja vahvistaa syviä, liikettä kontrolloivia lihaksia, jotka auttavat aikanaan haastavempiin liikuntamuotoihin siirtyessä, jos se on tavoitteenasi.

Jos haluat rauhalliseen tahtiin etenevän harjoituksen, tule Jojo Flow- tai Venyin-tunnille. Ensimmäisessä tulee vähän hiki, jälkimmäisessä pääpaino on rauhoittumisessa – samalla kuitenkin kehotietoisuutta lisäten. 

Olen raskaana. Voinko joogata?

Varsinkin, jos jooga on jo tuttu laji, voit raskaana ollessasi joogata kehoa kuunnellen ja tarvittaessa liikkeitä muunnellen. Kun huomaat kaipaavasi vaihtoehtoja esimerkiksi vatsamakuulta tehtäviin liikkeisiin, juttele ennen tuntia ohjaajan kanssa, joka voi näyttää sopivat variaatiot. 

Venyin-tuntien pitkät venytykset kannattaa tehdä ekstrahellästi – kehoa apuvälineillä tukien ja asentoja tarvittaessa varioiden, sillä kehon sidekudokset löystyvät hormonien vaikutuksesta.

Näitä kaikki miettii, muttei kehtaa ehkä kysyä.

Miksi joogatunnilla hengitetään hassusti?

Olet tainnut törmätä joogan hengitystekniikkaan, jonka nimi on ujayi (’uzaji’) tai kohinahengitys – sitä käytetään varsinkin flow-joogassa!

Supistamalla kurkun yläosaa hengitys virtaa hitaammin, jolloin liikkeitä ehtii tekemään huolellisemmin eikä hengitys muutu niin helposti puuskutukseksi. Tämän hengitystekniikan moni kokee todella hyödylliseksi – mutta se ei suinkaan ole pakollinen! Usko tai älä – tärkeintä on, että hengität, ihan sama kohiseeko vai ei.

Saanko pitää sukat jalassa?

Tottakai saat.

Monesti ohjeistetaan joogailemaan ilman sukkia – pito alustaan on parempi, saat tarvittaessa varpaasta kiinni eikä sukat pyöri jalassa sotureissa ja koirissa – mutta jos haluat pitää sukat silti jalassa niin anna palaa vain!

Onko teillä niitä voimakiviä ja suitsukkeita?

Joogamaailmaan usein yhdistetään kivet (tai kristallit), erilaiset suitsukkeet ja hindujumalien patsaat. Toisille se on kiva lisä joogaharrastukseen ja auttaa pääsemään joogamoodiin!

Meillä studio on kuitenkin sisustettu ihan perinteisillä tekokasveilla ja kynttilöillä, sekä upeita luontomaisemia esittävällä koko seinän kokoisella televisiolla!

Täytyykö siellä laulaa OMM?

Om -tavu on yksi joogan yleisimmistä mantroista ja moni on siihen törmännyt – ainakin jooga-aiheisissa sketseissä.

Meidän tunneilla ei lauleta mantroja, ei myöskään Om- tavua!

Mitä se Namaste -tarkottaa?

Joskus joogatunti päätetään tuomalla kämmenet yhteen rintakehälle ja lausumalla ’Namaste’ – kunnioittava tervehdys ohjaajalle ja muille kanssajoogaajille.

Tässä ei ole sen syvempää merkitystä, sen juuret ovat joogan perinteessä – ohjaajasta riippuu, miten tunti päätetään.

Onko jotain muuta, mitä olisi hyvä tietää?

Tässä pari juttua, mitä tulee mieleen:

  1. Kulkiessasi joogasalissa, vältä astumasta muiden matoille. Moni ei halua vieraita varpaita omalle alustalleen.
  2. Hengittely on iso osa joogatuntia – saavu siis tunnille ilman voimakkaita hajusteita ja hygieniasta huolehtien. Meillä ei ole suihkua, mutta wet vipesejä löytyy vessasta varpaille. Skippaa myös valkosipulipizza joogapäivänä, jos suinkin mahdollista!

Studio 

Studiollamme ei ole joogakorttien myyntiä

Olemme uudenlainen studio: korttien ostaminen ja asiakaspalvelu tapahtuu verkossa! Studiolla on puoti, josta voi ostaa välineitä – nekin verkossa maksaen.

Ota mukaan oma matto

Tuo mukanasi oma jooga- tai jumppamattosi. Meiltä löytyy muutama matto lainaksi, sekä puoti, josta mattoja voi ostaa.

Pukuhuoneet ja wc löytyy, suihkua ei

Meiltä löytyy tilavat pukkarit sekä naisille että miehille. Arvotavarat voit ottaa mukanasi saliin, tarjoamme tähän tarkoitukseen sievät korit jossa ne on kätevä kantaa saliin.

Yksi vessa löytyy, jossa mm. kosteusliinoja, joilla voit pyyhkiä varpaat ennen matolle astumista.

Suihkua meillä ei ole käytössä.

Ovessa on ajastettu lukitus

Ulko-ovemme lukitus avautuu automaattisesti 20 minuuttia ennen tunnin alkua, ja sulkeutuu tunnin alkaessa. Studiolle kannattaa siis saapua 10-15 min ennen tunnin alkua. Tunnin alettua ei sisään valitettavasti enää pääse.

Ambience-kokemus äänellä ja videolla

Studiolla olemme panostaneet ainutlaatuiseen, koko seinän korkuiseen näyttöön, jossa tunnin teeman mukaisesti luontomaisemia lisäämään tunnelmaa. Äänentoisto ja taustamusiikki on huolella valmisteltu, tarjoten laadukkaan joogakokemuksen.